Onze gite

Achterkant gite met vijvertjeWij hebben bewust gekozen voor een gite voor 2 personen, iets waar we zelf ook altijd naar op zoek waren en met mogelijkheid (na overleg) je huisdier mee te brengen, wijzelf hebben nl. een hond en 2 katten en het is dan toch aangeraden even te overleggen of dit alles goed zal verlopen.

De leefruimte bestaat uit een gezellige zithoek, keukentje en wc, met de trap kom je dan in de open badkamer en slaapkamer met dubbel bed.

Er is een parkeerplaats voorzien aan de zijkant van ons huis en je kan langs de tuinpoort naar de ingang van de gite, deze deur geeft toegang tot een kleine gezellige ontvangstkamer waar we bij aankomst even alles overlopen, langs de trap kom je dan bij de eigenlijke deur naar de gite. Dankzij de carport kan je ook bij minder goed weer buiten zitten en een vuurkorf zou je zelfs kunnen aanzetten langer buiten te blijven bij een gezellig drankje en dit onder een warme plaid die we met plezier aanbieden. Is het lekker weer dan voorzien we de mogelijkheid buiten in het zonnetje te eten, ga je liever even ontspannen zonnen of lezen dan zullen de tuinzetels je zeker bekoren.

In de keuken is er een ijskast, keramische kookplaat en oven zodat je lekker kan kokkerellen, iets waar men vaak thuis geen tijd meer voor heeft.

In de badkamer kan je languit genieten van een heerlijk bad, en ondertussen meeluisteren naar de muziek of een gesprek voeren met je partner daar we geopteerd hebben voor een open badkamer, dwz dat enkel een laag muurtje de ruimte afscheidt van de leefruimte, maar dan wel op een hoger gelegen mezzanine.

Wij verhuren enkel voor 2 nachten en meer, vanaf de derde nacht wordt de prijs per nacht minder, bovendien bevat deze prijs ook de elektriciteit, verwarming, water, u heeft dus geen onaangename verrassingen op het einde van uw verblijf.

Ontdek de prachtige omgeving

Chardeneux is één van de 24 dorpjes die deel uitmaakt van de asbl "Les Plus Beaux Villages de Wallonie", vrij vertaald "DE MOOISTE DORPJES IN WALLONIE" (meer info www.beauxvillages.be)
Deze vzw werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht door onze buurman Alain Collin en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk.

Chardeneux - gehucht van BONSIN - maakt deel uit van de gemeente Somme-Leuze (meer info www.somme-leuze.be) en ligt in de provincie Namen, maar aan de grens met de provincie Luxemburg en Luik, en op 9 km van het alom gekende stadje DURBUY, met z’n vele activiteiten, winkeltjes en lekkere restaurants. (meer info www.durbuy.be)

We spreken steeds over de "Ardennen" als we willen uitleggen waar we nu wonen maar eigenlijk is het hier nog de CONDROZ en liggen we vlak aan de FAMENNE streek, een beetje een knooppunt dus in ons kleine landje met als enorm voordeel dat je vlakbij alles gelegen bent, de steden Namen en Luik zijn op een halfuurtje rijden met de wagen, de wandelroutes en prachtige kastelen en de overweldigende natuur heb je binnen handbereik en ga je een veertig minuten richting Oosten kan je reeds skiën in de Hoge Venen.

Chardeneux zelf ligt op de zuidhelling van een kam en strekt zich uit langs de helling naar een beekje dat door de vele weiden kronkelt, het is een goed voorbeeld van 18de en 19de eeuwse architectuur met als pareltje de onder monumentenzorg geplaatste kerk. Dankzij de inspanningen van de bewoners sluiten de verbouwingen meestal perfect aan bij de traditionele bouwstijl en vormt dit een prachtig geheel waar grijze en zwarte tinten van de kalksteen en de leien overheersen.

Activiteiten in de omgeving

Als je de gite buitenkomt kan je in alle richtingen vertrekken op wandel- of fietstocht, en we liggen vlakbij de "RAVEL 126" die Ciney verbindt met Petit- Avin (in 2010 tot Huy).
Een Ravel is een fietspad gereserveerd voor langzame weggebruikers, die de oude lijn van een spoorweg volgt (meer info www.ftpn.be/condroz-famenne-nl) u kan de route zelfs op uw gps downloaden.

In de gite liggen ruimschoots brochures en boekjes met wandel- en fietsroutes in de omgeving (meer info www.valleesdessaveurs.be), maar ook een korte wandeling om het lekkere eten te verteren dat je zelf net bereidt hebt brengt je op prachtige plaatsjes met adembenemende uitzichten.

Op 5 km ligt het magnifieke “5 Nations” Golf en Country club (meer info www.fivenations.be), en we hebben natuurlijk ook de Golf de Durbuy (meer info www.golf.be/durbuy) op een goede 13 km voor de liefhebbers.

Wilt u eens op een andere manier golfen dan kan je dit doen op de "FERME DE LA BOURGADE", op 5 km van Chardeneux (meer info www.golffermier.be), waar sinds 2005 een "boerengolfbaan" aangelegd is, een variatie op het reguliere golfspel waar iedereen kan van genieten en waar je door prachtige landschappen wandelt.

Er zijn meerdere manèges in de buurt, "LA FERME DE DURBUY" (meer info www.fermededurbuy.com), biedt de mogelijkheid aan om wandelingen te maken als beginner alsook als gevorderd ruiter, wil je liever met de quad de omgeving verkennen kan dit bij "DURBUY ADVENTURE" (meer info www.durbuyadventure.be), organisatie waarbij u ook terecht kan voor kayak, mountainbike, challengerparcours, paintball etc.

Om de innerlijke mens te versterken zijn er heel wat mogelijkheden, aarzel niet ons te vragen voor welke gelegenheid u waar het beste naartoe kan gaan, in de gite liggen bovendien een hele reeks kaartjes van restaurants etc uit de buurt en natuurlijk bent u op een boogscheut van Durbuy met z’n gezellige terrasjes en restaurants.

In dit land van de Valleien is er wel dagelijks iets te beleven, zomer en winter worden er tal van activiteiten georganiseerd die u op deze site kan terugvinden : (meer info www.paysdesvallees.be)

Geschenkbon

Reservaties

Boek je verblijf bij ons via het invulformulier en wij sturen u zo vlug mogelijk de bevestiging.

Uiteraard kan u steeds uw reservatie doen op het nr. +32 (0)86 47 75 25

Reserveer nu